Информационная база Движения
создателей родовых поместий


Информационная база Движения создателей родовых поместий


Мы в соц. сетях:





Хорошие газеты
Газета Быть добру Международная газета
"Быть добру"

Родная газета

Международная газета
"Родная газета"

Газета Родовое поместье

Международная газета
"Родовое поместье"

Подписаться на рассылки
Подпишись на рассылку "Быть добру"
Рассылка для тех, кто совершенствует среду обитания: как сделать, чтобы всем было хорошо. А на Земле быть добру!

Рассылка группы Google "Быть добру" Электронная почта (введите ваш e-mail):

Рассылка Subscribe.Ru "Быть добру"
Подписаться письмом

Подпишись на рассылку "Движение создателей родовых поместий"
Рассылка для тех, кому интересен образ жизни на земле в гармонии с природой в своём родовом поместье. Родовое поместье – малая родина.

Рассылка группы Google "Движение создателей родовых поместий" Электронная почта (введите ваш e-mail):





















Гранітні сходи: переваги та різновиди

опубликовано: 30 октября 2023, 18:23

При облаштуванні будинку або квартири люди завжди намагаються використовувати найбільш довговічні матеріали. Особливо це стосується монтажу сходів з граніту, які повинні служити максимально довго.

Натуральний граніт вражає характеристиками - з нього виходять міцні, стійкі та витончені сходи. Цей камінь користується великою популярністю, як для внутрішнього оздоблення приміщення, так і для ландшафтного дизайну.

Існує думка, що гранітні сходи досить дорогий елемент інтер'єру. Але розібравшись докладніше, можна переконатися, що ціна такого виробу повністю відповідає його якості.

Гранітні сходи: переваги

Встановлення в приміщенні гранітного елемента - вигідне конструктивне рішення. Сходи з граніту здатні служити століттями не втрачаючи первозданного вигляду. Прикраси з натуральної гірської породи підкреслюють фінансову самостійність господаря, наявність у нього гарного смаку і почуття стилю.

Гранітні сходи мають масу переваг:
 

  • Міцність каменю виключає його схильність до механічних впливів. Тому навіть при використанні на вулиці виріб залишається цілісним, без сколів, тріщин і подряпин;
  • Різноманіття фактур і кольорів дозволяє підібрати гранітні сходинки під будь-який інтер'єр;
  • Високий рівень пожежної безпеки, оскільки порода не горить і не є переносником полум'я;
  • Стійкість до гниття, появи грибка навіть у приміщеннях з високою вологістю;
  • Сходи можна використовувати на вулиці - їм не страшні дощ і сніг;
  • Догляд мінімальний, достатньо вологого прибирання;
  • Стійкість до впливу ультрафіолету, вологи, перепадів температур;
     

Полірування гранітних сходинок робить зовнішній вигляд ще більш привабливим і надає аристократичності та витонченості.

Застосування при будівництві житлових або офісних будівель натуральної гірської породи - гарантія довговічності. Завдяки екологічній чистоті, відмінним експлуатаційним характеристикам сходи з граніту здатні служити довгі десятиліття без шкоди для здоров'я людини.

Популярні варіанти оформлення гранітних сходинок

Існує чимало способів оформлення гранітних сходинок. Деякі з них більше підходять для застосування на вулиці, де присутній великий потік людей, інші - кращий варіант для домашнього використання. Популярними сучасними конфігураціями вважаються:
 

  • Маршові гранітні сходи. Відмітна якість конструкції - стійкість до механічних пошкоджень, атмосферних опадів і перепадів температури. Подібні вироби часто можна побачити біля входів на вокзали, в банки та інші адміністративні об'єкти. Також вони підходять для оформлення просторих заміських котеджів і багатоповерхових будівель;
  • Гвинтові конструкції якнайкраще підходять для облаштування особняків, надають приміщенням естетичності, створюють стильний інтер'єр. Недоліки подібних виробів: трудомісткість, висока вартість процесу встановлення. Монтаж гранітних сходинок вимагає міцної напрямної опори. Але служити такий елемент інтер'єру буде довгі роки без необхідності реставрації;
  • Кріплення сходинок за допомогою великих больців. З одного боку вони приєднуються один до одного, з іншого - до опори або стіни. Легкість монтажу обумовлює більш низьку ціну конструкції. При цьому вона може бути виконана у вигляді віяла, що значно економить простір.
     

Гнучкість, піддатливість гірської породи багатьом видам обробки дає змогу створювати вироби складних форм, з різними типами кріплень і розміщення в приміщенні.

Види гранітних сходинок

Сьогодні гранітні сходинки широко застосовуються при будівництві вхідних груп або сходів для оформлення приміщень у різних конфігураціях. Вони можуть бути:
 

  • Цільними;
  • Накладними;
  • Мультифактурними.
     

Монолітні елементи легко вирізати з точною відповідністю формі маршу, однак не варто забувати про їхню важку вагу. Вони мають ґрунтовний і солідний вигляд, але слід подбати про міцність основи конструкції.

Найчастіше використовують накладні сходинки з граніту. Щоб полегшити конструкцію або знизити її вартість, можна комбінувати камінь з іншими будівельними матеріалами. Граніт добре поєднується з металом, деревом або склом.

Крім практичності та зовнішньої привабливості слід приділяти велику увагу безпеці гранітних сходинок. Для використання на вулиці вони обов'язково повинні мати термооброблену поверхню, яка має протиковзкі властивості під час намокання.

Ціна сходинок з натурального граніту залежить від низки показників:
 

  • Вид граніту;
  • Остаточні розміри і складність форм конструкції;
  • Особливості монтажу;
  • Необхідність у додаткових кріпленнях і елементах декору;
  • Терміновість виготовлення;
  • Тип конструкції.
     

Купити стандартні гранітні сходинки буде дешевше. Виготовлення сходинок на замовлення за індивідуальним дизайном обійдеться трохи дорожче і займе більше часу.

Щоб замовити гранітні сходи, необхідно знати розміри, визначитися з формою і способом установки. Скористайтеся послугами фахівців компанії "Будгран", які швидко зроблять розрахунки і підкажуть найбільш вигідні варіанти.


 



Поделиться в соц. сетях


--- Подпишись на рассылку "Быть добру"... --- --- Информационная политика портала... ---

--- Приобрести экотовары "Быть добру"... ---