Информационная база Движения
создателей родовых поместий


Информационная база Движения создателей родовых поместий


Мы в соц. сетях:





Хорошие газеты
Газета Быть добру Международная газета
"Быть добру"

Родная газета

Международная газета
"Родная газета"

Газета Родовое поместье

Международная газета
"Родовое поместье"

Подписаться на рассылки
Подпишись на рассылку "Быть добру"
Рассылка для тех, кто совершенствует среду обитания: как сделать, чтобы всем было хорошо. А на Земле быть добру!

Рассылка группы Google "Быть добру" Электронная почта (введите ваш e-mail):

Рассылка Subscribe.Ru "Быть добру"
Подписаться письмом

Подпишись на рассылку "Движение создателей родовых поместий"
Рассылка для тех, кому интересен образ жизни на земле в гармонии с природой в своём родовом поместье. Родовое поместье – малая родина.

Рассылка группы Google "Движение создателей родовых поместий" Электронная почта (введите ваш e-mail):





















В правах територіальних громад – відкликати депутатів

опубликовано в Портал (Агентство) 29 января 2014

В правах територіальних громад – відкликати депутатів

Читач написав на сайт: Неординарна ситуація в країні в черговий раз розділила Україну на частини за ідейними поглядами. Одні за Євроінтеграцію, другі – проти. Однак ці протистояння свідчать про те, що подано соціальний запит, який не терпить зволікань.

Зворотній зв’язок між владою і народом, що був обіцяний народними обранцями перед виборами, відсутній. Принцип парламентаризму спотворений настільки, що про ніяку взаємодію між владою і громадянським суспільством не може йти мова.

Дійшло до того, що народ України виступає як суб’єкт суверенітету лише в якості електорату.

Здавалось би, ми маємо право голосу, ми можемо вільно обирати того, хто на нашу думку гідний представляти наші інтереси. Однак ми не маємо можливості контролювати своїх представників у владі. В результаті, відсутність зворотного зв'язку в системі приводить до застою і перетворює Верховну Раду України в політичну корпорацію, далеку від потреб народу.

Нам давно потрібний «політичний устрій», при яких громадяни відчують себе господарями.

Вибори в країні давно перетворились на парад клоунів. Взяти хоча б те, що сьогодні в партіях списки формуються переважно не виборцями, а інвесторами , і депутати, що пройшли за закритими списками , не несуть ніякої відповідальності.

Всі учасники політичного процесу повинні нести відповідальність. Так як депутати можуть вибирати і відкликати уряд , а уряд може призначати і звільняти своїх співробітників , то й виборці повинні теж мати простий механізм відкликання депутатів , мерів , президента у разі їх неефективної роботи.

Відсутність реальної можливості у народу контролювати парламентаріїв є серйозною вадою, огріхом у фундаменті держави.

Логічним вирішенням цих суперечних питань можуть стати територіальні громади. Які, за Конституцію України і її статтями 140-143 дають нам повне право не тільки керувати своєю країною, але і вказувати владі, чого ми хочемо, контролювати цю владу.

А так, як депутати Верховної Ради України мають максимум привілеїв і мінімум відповідальності, територіальні громади стали сьогодні просто життєво необхідними. Саме вони допоможуть підвищити ефективність законодавчої роботи, відрегулюють збої в системі представництва і створять систему дисциплінарного контролю з боку громадянського суспільства.

Можливість народного контролю влади додасть значимість голосу виборця, підвищить статус Громадянина України, у якого повинні бути не тільки обов'язки перед своєю державою, а й право на управління .

До того ж, після розбудови територіальних громад українці зможуть на своїй території відкликати чиновників, проводити референдуми і розпоряджатися коштами міських бюджетів.

Територіальні громади дадуть можливість жителям нашої країни, з одного боку, повною мірою розпоряджатися тими матеріальними і нематеріальними ресурсами , які знаходяться на території громади, а з іншого боку - повною мірою забезпечити якісними послугами людей, що проживають на цих територіях.

В створених територіальних громадах місцеві громади самі визначаться, які повноваження залишити за собою, а які - делегувати адміністраціям, як місцевих, так і національного значення.

Територіальні громади будуть також наділені правом вимагати звітності від посадових осіб. Також вони матимуть можливість вирішувати питання на своїй території , проводити місцеві референдуми.

Територіальні громади – наше майбутнє, бо по іншому ми не зможемо змінити критичну ситуацію в країні і припинити політичні ігрища.

Віктор Малиновський

http://20minut.ua/Novyny-Vinnytsi/Vid-Chytachiv/v-pravah-teritorialnih-gromad-vidklikati-deputativ-10308017.html



Поделиться в соц. сетях


--- Подпишись на рассылку "Быть добру"... --- --- Информационная политика портала... ---

--- Приобрести экотовары "Быть добру"... ---